Het Voorstel: Een Biënnale van Ideeën

18 September 2021 - 31 October 2021

Cultuurcentrum De Steiger & Stadsmuseum, Menen, BE

Sinds 2018 organiseert het Menens Cultuurcentrum De Steiger tweejaarlijks (de editie van 2020 werd een jaar uitgesteld) een tentoonstelling waarvoor kunstenaars een artistiek voorstel of idee kunnen indienen. Want deze tentoonstelling gaat over verbeelding en verlangen. Het uitgangspunt is dat ook een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.

Uit de open call werden een aantal ideeën of voorstellen geselecteerd door een jury. Die worden óf als idee op zich, óf uitgevoerd, opgenomen in de tentoonstelling. Curator Hans Martens selecteerde aanvullend kunstwerken die het uitgangspunt van de tentoonstelling illustreren. De geselecteerde ideeën voor ‘Het Voorstel’ krijgen in de ruimte maar ook in een bijhorende publicatie een plaats tussen de door de curator geselecteerde kunstwerken.

De jury selecteert ook een aantal artistieke voorstellen die effectief uitgevoerd worden in overleg met de kunstenaar en dat in de tentoonstellingszaal, het stadsmuseum, de omgeving van het cultuurcentrum of de openbare ruimte.

×